Hekle-torsdag

Endelig torsdag og hekling som tema! Etter at jeg delte innlegget Introduserer hekle-torsdag! forrige uke så har jeg fått mange hyggelige tilbakemeldinger om at flere vil følge med. Enten du er helt fersk eller en mer erfaren hekler så håper jeg du kan få glede av hekle-postene mine hver torsdag 🙂


Tilbakeblikk til dåpen i april

I dag tar jeg et tilbakeblikk til april og dåpen til Sebastian. Jeg bestemte meg i siste liten at jeg ville lage det meste av pynten til dåpen selv. Jeg ville hekle og jeg begynte kun en og en halv uke før dåpsdagen! Jeg brukte hvert minste ledige sekund på å ta frem heklenålen, og jeg heklet når vi var ute å kjørte bil og til sent på kveld hver dag.
Her kan du lese tidligere innlegg jeg har skrevet om dåpen til Sebastian: Dåp – Bildedryss og Dåpsoutfit og dåpspynt.
heklet dåpspynt - hvitelinjer
I tillegg til å hekle mange kuler så heklet jeg et par figurer som sto på bordet. Dette er Melvin og oppskriften på han hentet fra boken «Hekle en venn» av Anette B. Andreassen.
heklet dåpspynt - hvitelinjer
heklet dåpspynt - hvitelinjer
Her er et bilde fra selve dåpsbordet og bordpyntingen. Det gikk i mørkeblått kan du se 🙂 Jeg har laget et eget blogginnlegg og laget video om hvordan du kan lage de mørkeblå Pom-pom’sene som ligger i skålene. Du finner det her: DIY – PomPom’s
heklet dåpspynt - hvitelinjer
Her er Melvin og vimplene som jeg heklet rett før dåpen. Fargene gikk igjen i vimpler, figurer og kulene. Garnet er Gjestal Bomull Sport og kan kjøpes på SparKjøp eller Coop Obs.
heklet dåpspynt - hvitelinjer
Disse kulene er en god start for nybegynnere å prøve seg på når man skal lære seg å hekle. Klarer du å hekle slike kuler, så kan du så og si hekle hva som helst av figurer. De fleste oppskrifter på figurer begynner på lik måte. Nedenfor har jeg oppskrift på stor og liten kule som vist ovenfor.


Oppskrift: Små og store kuler

fm = Fastmaske
Liten kule
1. Lag en magisk ring med 6 fm (6 fm)
2. 2 fm i hver maske (12 fm)
3. 1 fm i første maske, 2 fm i andre fm x 6 ganger (18 fm)
4. 1 fm i hver maske (18 fm)
5. 1 fm i første maske, 2 fm sammen i andre fm x 6 ganger (12 fm)
Fyll kulen med vatt/bomull.
6. 2 fm sammen i hele omgangen (6)
Klipp av tråden og sy sammen de siste maskene.
Stor kule
1. Lag en magisk ring med 6 fm (6 fm)
2. 2 fm i hver maske (12 fm)
3. 1 fm i første maske, 2 fm i andre fm x 6 ganger (18 fm)
4. 1 fm i de første 2 maskene, 2 fm i tredje fm x 6 ganger (24)
5 – 7. 1 fm i hver maske i 2 omganger (24)
8. 1 fm i de første 2 maskene, 2 fm sammen i tredje fm x 6 ganger (18 fm)
9. 1 fm i første maske, 2 fm sammen i andre fm x 6 ganger (12 fm)
Fyll kulen med vatt/bomull.
10. 2 fm sammen i hele omgangen (6)
Klipp av tråden og sy sammen de siste maskene.


Tipser om Giveaway. Trekning i morgen!

Til slutt vil jeg tipse om Giveawayen jeg har gående i samarbeid med Hobbii.no. Klikk deg inn på @hekleskatter for å se konkurransevilkår og for å delta. Du kan vinne 5 nøster av garnet RIBBON som du ser nedenfor. Jeg er nettopp ferdig med kurven jeg har heklet som skal brukes som lekekurv på rommet til Sebastian. Fargene jeg har brukt er Lys grå og Jeans.
heklet kurv - hvitelinjer
heklet kurv - hvitelinjer
heklet kurv - hvitelinjer
Jeg håper at du ble inspirert av Hekle-torsdag! Jeg har så utrolig mange planer når det gjelder hekle-hobbyen min og jeg gleder meg til å vise dere! Dette er virkelig noe jeg vil satse på og jeg håper dere vil følge meg på reisen. Jeg har tilogmed fått med meg en av mine bestevenner på dette «prosjektet», men noe mer kan jeg ikke røpe helt ennå 🙂
Har du noen ønsker til hva du vil se på Hekle-torsdag så tar jeg gjerne i mot forslag! Om det er noen spesielle oppskrifter du vil at jeg skal dele, noe du vil lære, eller noe du vil at jeg skal skrive om. Bare tips meg enten i kommentarfeltet eller på Instagram @hekleskatter.
Under kategorien HEKLING har jeg samlet alle blogginnleggene jeg har skrevet om prosjektene mine 🙂

Ønsker dere en fin hekle-torsdagskveld!