Vel overstått 17. mai alle sammen! Håper dere hadde en like fin dag som meg. Dagen gikk i ett og det var ekstra godt å hoppe i joggebuksen utpå kveldingen. Vi avsluttet dagen med noen runder med spillet «Ryktet går». Har du spilt det? Det må være det morsomste spillet som noen gang er funnet opp 🙂
Nå er besøket fra Trondheim dratt hjem og hverdagen er tilbake. Heldigvis er det ikke mange dager til helg igjen 🙂
Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER  BLOGG
Jeg har fått en del spørsmål om oppskriften på ostekake i glass som jeg la ut på Instagram i går. Derfor tenkte jeg å dele den her med dere. Jeg skal absolutt ikke skryte på meg at jeg er noen super-baker, så denne kaken er jeg sikker på at alle kan få til.


Oppskrift ostekake i glass

Oppskriften har jeg funnet på tine.no. Den viser oppskriften på kaken i rundform, men jeg valgte altså å lage ostekake i glass.

Ingredienser:
  • 1 pk. Digestive kjeks
  • 3 SS Meierismør
  • 1 pk. Sitrongelé
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 SS Melis
  • 3 dl Kremfløte
  • 1 pk. Jordbærgelé
  • 6-9 Jordbær og noen blåbær (til pynt)
Fremgangsmåte:

1. Knus kjeksen i med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smelt smør og bland inn. Fordel den knuste kjeksen i hvert glass og trykk forsiktig med en skje.
2. Kok opp 2,5 dl vann og hell i sitrongelé-pulveret. Avkjøl til lunket.
3. Pisk kremost og melis. Hell i den avkjølte sitrongelén.
4. Pisk kremfløten stiv og vend inn.5. Fordel røren i glassene og avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.
6. Kok opp 5 dl vann og hell i jordbærgelén. Avkjøl til lunket. Viktig at gelén er såpass avkjølt at den ikke smelter det som er i glasset når den helles over.
7. Sett glassene i kjøleskapet i ca. 3-4 timer. Jeg lot de stå over natten.
8. Pynt med jordbær og blåbær før servering.
Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER  BLOGG
Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER  BLOGG
Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER  BLOGG
Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER  BLOGG
Vips! Så har du en perfekt dessert om det så er nasjonaldag, venninekveld, bursdag eller annen begivenhet 🙂 Oppskriften er også perfekt om du heller vil bruke en rundform.

God baking!


Få med deg når jeg oppdaterer!

Følg meg på Facebook for å få med deg når jeg oppdaterer bloggen: hvitelinjer
Eller på Instagram: @hvitelinjer