Ostekake i glass – Oppskrift

18.05.2016 - 20:32

Vel overstått 17. mai alle sammen! Håper dere hadde en like fin dag som meg. Dagen gikk i ett og det var ekstra godt å hoppe i joggebuksen utpå kveldingen. Vi avsluttet dagen med noen runder med spillet «Ryktet går». Har du spilt det? Det må være det morsomste spillet som noen gang er funnet opp 🙂

Nå er besøket fra Trondheim dratt hjem og hverdagen er tilbake. Heldigvis er det ikke mange dager til helg igjen 🙂

Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER BLOGG

Jeg har fått en del spørsmål om oppskriften på ostekake i glass som jeg la ut på Instagram i går. Derfor tenkte jeg å dele den her med dere. Jeg skal absolutt ikke skryte på meg at jeg er noen super-baker, så denne kaken er jeg sikker på at alle kan få til.


Oppskrift ostekake i glass

Oppskriften har jeg funnet på tine.no. Den viser oppskriften på kaken i rundform, men jeg valgte altså å lage ostekake i glass.

Ingredienser:
 • 1 pk. Digestive kjeks
 • 3 SS Meierismør
 • 1 pk. Sitrongelé
 • 200 g Philadelphiaost
 • 3 SS Melis
 • 3 dl Kremfløte
 • 1 pk. Jordbærgelé
 • 6-9 Jordbær og noen blåbær (til pynt)
Fremgangsmåte:

1. Knus kjeksen i med kjøkkenmaskin eller stavmikser. Smelt smør og bland inn. Fordel den knuste kjeksen i hvert glass og trykk forsiktig med en skje.

2. Kok opp 2,5 dl vann og hell i sitrongelé-pulveret. Avkjøl til lunket.

3. Pisk kremost og melis. Hell i den avkjølte sitrongelén.

4. Pisk kremfløten stiv og vend inn.5. Fordel røren i glassene og avkjøl i kjøleskapet i ca. 1 time.

6. Kok opp 5 dl vann og hell i jordbærgelén. Avkjøl til lunket. Viktig at gelén er såpass avkjølt at den ikke smelter det som er i glasset når den helles over.

7. Sett glassene i kjøleskapet i ca. 3-4 timer. Jeg lot de stå over natten.

8. Pynt med jordbær og blåbær før servering.

Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER BLOGG

Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER BLOGG

Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER BLOGG

Ostekake i glass - Oppskrift • HVITELINJER BLOGG

Vips! Så har du en perfekt dessert om det så er nasjonaldag, venninekveld, bursdag eller annen begivenhet 🙂 Oppskriften er også perfekt om du heller vil bruke en rundform.

God baking!


Få med deg når jeg oppdaterer!

Følg meg på Facebook for å få med deg når jeg oppdaterer bloggen: hvitelinjer
Eller på Instagram: @hvitelinjer


Notice: get_current_page ble kalt feil. Current page retrieval should be called on or after the `current_screen` hook. Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 0.16.0.) in /home/admin/web/hvitelinjer.no/public_html/wp-includes/functions.php on line 4778